SOFIAs Skolturné 2018 – Musik, dans, kultur och samtal om Kenya

Nu har du chansen att boka in en besök av internationella gäster till din skola – kostnadsfritt.

20 maj till 01 juni

Kenyanska ”Trio Mila Zetu” och Juliet Mia besöker Sverige för att träffa elever runt om i landet. Målet är att väcka medvetenhet om fattigdom genom att berätta om en Waldorfskola på landsbygden i Kenya. Musik och dans används som verktyg för att komma närmare den kenyanska kulturen och verkligheten. Juliet Mia är lärare och projektledare på ”The Humane School”, Komora är mästertrummare, Lawrence spelar urutu, Mutua är musiklärare. Alla fyra jobbar inom waldorfpedagogik i Kenya och har lång erfarenhet av att undervisa barn och ungdomar.

Skolturnén är en del av Föreningen SOFIAs informationsarbete som har som mål att ungdomar ökar sin kunskap om hur Föreningen SOFIA:s projekt bidrar till att uppnå FN:s Globala mål för hållbar utveckling, samt att eleverna uppmuntras till engagemang för hållbar utveckling och konsumtion.

Mila Zetu sjunger flerstämmigt, dansar och spelar traditionella afrikanska instrument med en repertoar från många olika stammar i Kenya, Masai, Pokomo, Luo, Kamba och modern afrikansk musik. Juliet Mia kommer att prata om skola och kan även leda en lektion med klapplekar och rörelse med de mindre barn. De håller gärna konserter och workshops på din skola. Målgruppen är ungdomar från 13 år, men ibland kan det gå bra att någon workshop är till lägre årskurser.

Mellan 20 maj 25 maj kommer vi att besöka skolor i Järna med omnejd. Den 25 och 26 maj deltar vi i Skoleuritmyfestival på Ytterjärna Kulturhuset med musik och dans. Från den 28 maj åker vi till andra städer för att besöka skolor. För skolor som är längre än 10 mil borta från Järna ber vi om hjälp för att ordna en enkel boende för natten.

Förslag till upplägget för besöket:

40 min – Samling med en afrikansk sång och berättelse om Föreningen SOFIA och ”The Humane Schol (på engelska – rekommenderade från klass 7)

40 min – De fyra lärarna tar varsin klass (vilka klasser det blir och om vem ska få dans, sång, trummor eller lekar kommer vi överens vid varje bokning)

40 min – Avslutningskonsert med afrikansk musik och dans där alla är välkomna (även mindre barn)

Kontakta oss för att anmäla din skola senaste 15 April. Det är först till kvarn. För skolor långt utanför Järna ber vi om att kontakta oss i god tid så att vi hinner planera.