The Humane School

I byn Sirende, Kenya startades 2008 den waldorfinspirerade skolan The Humane School. Där får barnen gratis skolgång genom insamlade medel från Sverige, vilket också resulterat i att skolan fått egna lokaler mitt i byn.

Barnen som går på skolan kommer från ett jordbrukssamhälle. De bor i lerhus där de lagar mat på kol eller med ved och de hämtar vatten från byns brunn som de bär hem i 25-liters dunkar. I skolan får barnen en mugg med gröt som kan vara barnets första och enda mål innan kvällsmaten. Till kvällsmat äter de ris eller majsgröt med bönor.

Det kostar ca 200kr/ månad för ett barns skolgång vilket också ger barnet gröt på frukostrasten och en enkel varm lunch. Pengarna täcker även lärarlöner och waldorflärarutbildning samt skolans hyra och material.

Vill du bli fadder?

Som fadder får du ett välkomstbrev med ett foto och en beskrivning av fadderbarnet. Varje år får du en teckning eller ett brev från ditt fadderbarn och hans/ hennes läsårsbrev.
Föräldrarna kommer fortsättningsvis att fortsätta betala en liten avgift så att de fortfarande känner ansvar för sina barns skolgång. Även mindre bidrag än 200kr/ månad är välkomna.
Skicka dina uppgifter till projektledare anja.mweri@gmail.com och betala in den summa du önskar på Föreningen Sofias konto PG 250895-0 eller bg 0708-5525

Vi tackar för ditt bidrag!

Kontaktuppgifter:

Anja Varis: tel: 070 0410379
e-post: anja.mweri@gmail.com