Kenya – The Humane School

class 7 performing a dance at the End of Year presentation 2018

Vi märkte av de hårda levnads förutsättningar i Kenya, under vårt senaste besök i Humane School i oktober. Då har vi hört om flera olyckor och tragedier som hänt personalen i skolan. En av lärarna hade varit svårt sjuk, men var på bättringsvägen. En lärare hade förlorat sin mor i ett rånmord veckan innan vi besökte. Under tiden vi var där gick en farmor bort som var släkt med samma lärare. Hon efterlämnade nio barnbarn som bodde hos henne och som fick delas ut bland släktingar.Ett av lärarens barn skållade sig svårt på hett vatten och blev tvungen att vara flera veckor på sjukhus. Tack och lov har Humane School betalat National Health Insurance Fund- nationell sjukförsäkring för läraren, så det blev inte så fruktansvärt kostsamt för familjen. Detta är ett exempel på hur skolan ger stabilitet till sina lärare.

Vi önskar nu skolan ett bättre år än det som just avslutats i hänseendet olyckor och tragedier, och framtiden verkar lovande för Humane School. Skolan har fått beviljat pengar för skolluncher till alla elever under 2019! Pengarna ansöktes från Freunde der Erziehungskunst och vi hoppas att detta ska hjälpa de allra fattigaste
barnen till bättre inlärning och hälsa! Ett annat hopp lyser i horisonten! Vi i Föreningen Sofias projektgrupp och Freunde der Erziehungskunst har haft kampanjer för att samla in pengar till att köpa mark till Humane School, och vi hoppas att vi i april kan hurra för att Humane School får flytta in och börja utveckla sin egen mark!

Projektgruppens ständigt pågående jobb i Sverige är att hitta faddrar till alla skolbarnen.

Anja Varis