Jenniferskolan

Den waldorfinspirerade Jenniferskolan i Dhaka har drygt 100 elever, uppdelade på två förskoleklasser och årskurs 1-5. Skolan startades 2005 och finansieras av projektgruppen Youth Reaching Out (YRO) som består av f.d waldorfeleverskoleelever. Skolan finansieras med gåvomedel som YRO samlar in från bla svenska skolklasser, privatpersoner och stiftelser.

Sedan förra sommaren har alla skolor i Bangladesh varit stängda till följd av covid-19. Eleverna på Jenniferskolan har ändå kunnat få läxuppgifter av sina lärare och studiehjälp i mindre grupper för att inte komma allt för mycket efter. Förhoppningen är förstås att skolan ska kunna öppna som vanligt igen så snart situationen tillåter. Vi har därför fortsatt att betala ut lärarlöner och hyra för skollokalerna. Det är dock en utmaning att få ekonomin att gå ihop när YRO inte kan ordna insamlingsaktiviteter som vanligt i Sverige.

Vill du hjälpa till att få Jenniferskolan att leva vidare? Ekonomiska bidrag eller personligt engagemang välkomnas alltid!

KONTAKT

Hemsida: http://www.youthreachingout.se
Tel: Ylva Hammarsten 070-2951917, e-post: styrelsen@youthreachingout.se

För att stödja Jenniferskolan: Sätt in ditt bidrag på PG 36 47 05-4