Höstterminen 2017 i SOFIA

SOFIAs Stödgala

Den 21 oktober bjöd föreningen SOFIA på en heldagsfest på Kulturhuset i Ytterjärna.

sofiagala J0A1952

Info projekt: #myactionsmatter

Infoprojekt #myactionsmatter: vi har bjudit på film om hållbar utveckling en gång i månaden på Futurum under hösttermin

SOFIAs Stödgala

Omkring  800 besökare kom under dagen,  300 volontär och artister ställde upp och 100 sponsorer ( mest från lokala företag) bidrog . Engagemanget och den härliga stämningen på årets gala, är ett bevis på att det finns ett stort intresse för internationellt samarbete och utveckling.

Under dagen fick besökarna en god inblick i SOFIA:s många projekt genom olika utställningar. Man kunde också handla på loppis, delta i det fina lotteriet med många sponsrade priser. Kulturhusets foajé hade öppet och där kunde man se indisk dans och lyssna på våra projektgrupper som berättade om sina arbeten.

Första showen på stora scenen var ”Upyckling Show – Jag i Världen” och gav plats åt en rad  artister med olika bakgrund, där ett funktionshinder inte var ett hinder utan visar att alla  är olika och att alla kan vara artister. Det blev en show om hållbarhet på alla plan.

Då visades också upcyklingsprodukter producerad av lokala verksamheter och privatpersoner. Medverkande var Novalisskolan, Klockargården, Mariaskolan klass 6, Klara Segersson, Marja Warner, Olof Andersson, Annika Vargas-Born Feline, Alva Goepfert, Lo Feuerstein mfl. Konfrencierer Bettina Feuerstein och Malin Haraldsson

Sedan blev det sjunga av med James Hollingworth.  Han sjöng 70-talets kända låtar som ”Älgarna demonstrerar”. Föreställning berörde både föräldrar och barn.

På kvällen bjöds på ekologisk soppa med smörgåsbord. All mat var ekologisk och sponsrad av lokala bönder och företag. Efter buffén hade vi en Körfestival, med sex olika körer som sjöng till ett bildspel av SOFIAs projekt. Här fick vi höra såväl  klassisk musik, afrikansk musik, som gospel, folkmusik och pop.

Titta gärna på filmen om Årets Stödgalan: https://youtu.be/SEftJ8dwfNw

Info projekt: #myactionsmatter

#myactionsmatter har varit en mindre informationsprojekt som Föreningen SOFIA har drivit under höstterminen. Målet är att främja hållbar konsumtion. Vi har bjudit på film om hållbar utveckling en gång i månaden på Futurum:s stora Bioduk i Järna. I september och oktober hade vi kvällsbio för allmänheten. I november blev det bio på morgontid, där vi bjöd in skolor i Järna för att titta på filmen ”The True Cost”. Intresset var stort, så  därför kommer vi nu att bjuda på morgonbio den 14 december med filmen ”Home”. Tipsa gärna pedagoger om detta. Man kan anmäla sin klass genom att skicka mail till fabia@foreningensofia.org.

I samband med filmvisningar har vi även en kampanj på sociala medier #myactionsmatter. Man kan prata mycket om hållbarhet, men vi är alla ansvariga för att skapa en bättre värld genom att förändra på vårt egen beteendemönster. Klicka här (https://www.facebook.com/groups/1297859546993363/?source_id=89250466077)  för att gå med i #myactionsmatter Facebookgrupp och hjälp oss att dela tips om hållbar konsumtion och engagemang. En flagga med #myactionsmatter hashtag skapas med återvunnet tyg och följer med oss på filmvisningar. Publiken tar bilder med flaggan och dela på Instagram.